Kinderen met achterstand/autisme voorbereiden op wat komen gaat

Hier ga ik wat uitleggen over hoe wij bepaalde dingen van te voren met Max bespreken voordat we iets gaan. 

Corona

Begin Maart was denk ik voor veel ouders slikken omdat de scholen ineens van de een op andere dag dicht gingen, hoe ga je dat een kind uitleggen met een achterstand of Autisme. Ik weet nog dat we zaten te kijken naar de pers conferentie. En toen gaf Rutte aan dat de scholen voor in ieder geval 3 weken dicht gingen, ja dat was even slikken en niet omdat ik mijn kind niet thuis wil hebben, maar meer van hoe zal de reactie van mijn kind zijn en hoe ga je uitleggen dat er even geen school is. Wij hebben tegen Max gezegd dat alle kinderen even niet naar school kunnen, want anders kan je ziek worden en moet je naar de dokter. Max reageerde eigenlijk heel relaxed, en ging verder waar die mee bezig was. We hebben het die weken echt wel een aantal keren moeten zeggen, want snappen deed die het niet natuurlijk niet Toen Max op 16 Mei weer naar school ging vond die dat ook weer helemaal leuk. Van te voren hadden we een brief gekregen hoe de kinderen de school in konden, want de ouders mochten natuurlijk niet mee naar binnen. Wij mochten de kinderen afzetten en dan moest je kind zelf naar binnen, maar dat ging met Max echt heel goed, we stonden netjes met de ouders op 1.5 meter en de juf/meester stond bij het hek. En Max kon via het schoolplein naar binnen. 

Ik als ouder had zoiets van als die dat maar gaat doen, maar hij liep zo naar binnen.

Kalender

Wij hebben ook een kalender als we bepaalde dingen gaan doen zoals vakantie dan strepen we de dagen af, en dat werkt echt onwijs goed.


Picto,s

Wij werken ook met picto's. Het was wel even uitzoeken wat voor Max zou werken. We hadden eerst gekleurde pictos maar dat werkten niet zo goed maar dat kwam ook omdat Max op school zwarte heeft. Dus wij hebben via de ouderbegeleiding zwarte krijgen. Ik zal de site hieronder zetten, je kan ze uitprinten en dan lamineren. 

https://www.sclera.be/nl/picto/downloads

Mocht je vragen hebben n.a.v. dit stel ze gerust

Wil je meer van mij lezen klik dan bovenaan op abonneren en dan krijg je automatisch een mail als ik een nieuwe blog heb

SOCIAL MEDIA
Email: kelly3044@gmail.com
                                                           Instagram: @westbroekkellyvan                                                                                                                                                            

Veel liefs Kelly
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Naar de psycholoog en paniekaanvallen

Ik heb al eerder een bericht geschreven over mijn paniekaanvallen, en word er nu best wel een beetje moe van moet ik heel eerlijk zeggen. He...