Ben er gewoon ingetrapt

20 September 2020

Zo vandaag lekker een dagje vrij, het was heerlijk weer en Max heeft met zijn vriendjes lekker buitengespeeld. Alleen nog wat minder nieuws gekregen helaas is mijn schoonmoeder haar zus op 70e jarige leeftijd overleden, en dat komt dan wel even aan Ik kon Janny haar zus al vanaf vroeger toen ik Michel nog niet kon enzo. Ik woonde in voorburg in dezelfde straat als haar en ging vroeger met haar dochter om dus kon haar ook heel lang ze heeft mij kids ook vaak gezien een lieve vrouw. 

 Ik ben lekker in huis gaan rommelen een lekkere zondag. In de avond even Felicia haar Reinders pak gehaald helemaal blij. En thuis ontvoerd gekeken en lekker op tijd gaan slapen. 

  21 September 2020

Vandaag weer een vroege dienst vanaf 07:00 en het was echt heel druk, moest werken voor mijn geld haha. Maar de dag ging lekker snel. Uit werk heb ik de avond een nieuwe serie gekeken Het A Woord. Waar gaat deze serie over een jongetje die autisme heeft, in de eerste aflevering zie je dat de ouders vooral in de ontkennings fase zitten van hun zoontje Sam. Ze laten hem wel testen en krijgen de diagnose autisme maar je ziet dat ze dat dat woord nog steeds vermijden. Wat ik merkte in de eerste aflevering van Sam is dat Sam heel erg in zichzelf gekeerd is en graag naar muziek luisterd en dan ook echt alle nummers uit zijn hoofd kent. Maar Sam kan ook uit het niets iets omgooijen. Er zit een stukje in dan zit die in de klas en dan gooit die ineens iets om en dat herken ik wel in Max ook heel erg. Ouders die kinderen hebben met Autisme is het zeker de moeite waard om dit te volgen. Elke Maandag op de EO om 21:30

                          22 September 2020 

                            Oplichting 
 Nou vandaag ben ik ergens ingetrapt waarvan ik dacht daar nooit in te trappen. In de ochtend op mijn gemak naar mijn werk gegaan. Die dag daarvoor had ik het turnpakje van mijn dochter te koop gezet. Op een gegeven kreeg ik een whats app of ik het nog verkocht en voor hoeveel dus ik stuurde dat en de persoon wilde het graag hebben dus ik stuurde een tikkie om het over te maken, en toe zei die persoon dat die bang was dat als die het over zou maken het pakje niet zou komen een beetje wantrouwen dus. Dus die persoon zei als je een verzendlabel aanmaakt en dan heb je gelijk mijn adres. Ik zag daar niet zo kwaad in dus ik zei ja is goed ik maak dat verzendlabel wel. Ik kreeg een link voor dat label aan te maken. Dus klik daarop heel dom achteraf en dan kom je op de site van de ing en dan moest je inloggen om die 6.75 te betalen, maar dat lukte dus niet. Onderhand kind naar turnen gebracht. Dus ik kijk op mijn bank of het geld al overgemaakt is nee zie ik gewoon dat er 300.00 van mijn bank is afgehaald allemaal verschillende bedragen naar Amazone in Duitsland. Ik denk wtf is dit dan was echt helemaal in shock. Michel zei in de vooravond al van dit gebeurd nooit zo. Dus ik gelijk wel actie ondernomen natuurlijk en gelijk de bank gebeld en het geld wat er nog opstond heb ik gelijk weggezet. Alles gelijk geblokkeerd, en moest naar de afdeling Fraude gebeld ik dacht nou weg geld, maar 35 minuten werd ik geholpen. Had echt een hele aardige man aan de lijn. Me verhaal opgenomen en kon gelijk zien wat er gebeurd was. Gaf aan dat ik een melding bij Marktplaats moest doen en aangifte bij de politie, maar het fijnste vond ik omdat dit de eerste keer was dat ik gelijk mijn geld terug kreeg, en dat was echt wel een hele opluchting. Toen ik klaar was met dat telefoontje toen heb ik gelijk de politie gebeld en een afspraak gemaakt om aangifte te doen, en een melding bij Marktplaats. Ze konden trouwens bij de ING alleen zien dat het met een i phone gedaan was. Ik was trouwens wel blij en een goede service dat ING het voor mij in ieder geval gelijk op kon lossen. Maar ik voelde me echt wel heel stom. Maar ik was zo met dat pakje bezig om te verkopen en het leek ook gewoon zo echt.            
                   23 September 2020

Vandaag weer een redelijk gevuld dagje eerst om 09:00 de ouderbegeleiding daar weer een apart stukje hieronder. Naar de ouderbegeleiding was het al bijna weer tijd om Max uit school te halen. En dan kom je op school en dan hoor je dat Max 2 dagen vrij is en dan pas Maandag weer naar school kan omdat een juf ziek en eerst getest moet worden of ze geen corona heeft. Nou echt hoor word er helemaal niet goed van ik snap dat het heel erg is wat er allemaal aan de hand is maar Max zit op ZMLK en die snapt er al niks van en dan moet je weer uit gaan leggen dat ze twee dage niet naar school kunnen nou weg structuur. De school zei fijn dat je begrip heb. Ik zeg ik heb geen keus toch echt ongelofelijk. Nou uit school even relaxed gedaan met Max. Oh ja en Felicia ook niet naar school vandaag. Ze ging in de ochtend op haar rooster kijken en toen was ze gewoon de eerste 6 uur vrij, en ze moest en ze moest om 15.15 bij de ortho dus school gebeld dat ze dan maar de hele dag thuis bleef. Naar de ortho naar huis en Max ging met papa naar Atletiek en ging even mijn hoofd leeg maken op de sportschool. En koekjes gebakken met Max.

                      Ouderbegeleiding 
Nou we hadden het wel even nodig om met de ouder begeleiding te praten, jeetje wat is het pittig even met Max zeg. Max is gewoon helemaal uit zijn ritme en elke dag wel een driftbui en we hebben het idee dat dat soms echt heel erg is. We hebben hier uitgebreid met de ouderbegeleiding over gesproken en ze heeft wat tips hierover opgeschreven. 
 - Niet toegeven als die een driftbui hebben en als - partner thuis is dan eventueel om hulp vragen. 
-Iets meer het pictobord gebruiken dat vergeten we nog weleens door de drukte in huis
- Bedenk dat Max geen filter heeft max kan een hoop dingen niet filteren in zijn hoofd waardoor het dan snel vol word in zijn hoofd.

 - Met school contacten voor een gesprek omdat die op school totaal deze buien niet heeft. - Onthouden dat wij de regie in handen moeten houden. 
- En soms niet teveel informatie aan Max geven en dan b.v. als iets over een tijd pas is daar nog niet over praten. 
- En een driftbui filmen. De driftbui hebben we inmiddels gefilmd en gaan wij aankomende week met de ouderbegeleiding bespreken ben benieuwd wat ze daar over zegt. 
               
                  24 September 2020
Vandaag weer even mijn nagels gaan doen dus ook even ontspanning maar de planning was wel even anders want Max was natuurlijk niet naar school. Maar Michel ging klusen bij zijn moeder, en dat vind Max dan wel heel erg leuk om te helpen dus die is mee geweest. Na de nagels naar huis en moest om 14.30 beginnen met werken op kantoor. Was gezellig op de zaak was niet zo druk. Dus kon ook even met de collega's bijkletsen om 23.00 was ik vrij en nog even lang leven de liefde gekeken. 

                 25 September 2020 
Vandaag een lekkere vrije dag gehad en wat een weer vind het maar weer koud worden. Rond 12.00 met twee collega's lekker gaan lunchen. Had ze lang niet gezien dus even lekker bijgekletst en wat kan je lekker eten zeg bij Scrumpy. 

Ik had een ciabatta met ossehaas en lekker sla erop echt heerlijk. Daarna naar huis gegaan en nog even boodschappen gaan doen. Wilde nog gaan sporten maar de dag was al bijna weer voorbij. Me vader was er ook gezellig, en in de avond heb ik even lekker zitten tekenen en heb ik de The Mask Singer gekeken. 
                   26 September 2020 
Vandaag een rare dag want de zus van mijn schoonmoeder werd gecremeerd. Om 12:00 begon de dienst en man wat heb ik gehuild, zeker omdat het de zus van mij schoonmoeder is en ook omdat ik haar ook erg lang heb gekend, en het verdriet van mijn eigen moeder kwam ook naar buiten. Daarna nog even wat gedronken daar en toen richting huis gegaan. En om 15.30 moest ik beginnen met werken maar had eigenlijk geen zin natuurlijk maar kon wel even mijn zinnen verzetten. Het was erg druk op werk waardoor de tijd wel lekker snel ging. Was ook een vriendin van Felicia hier komen logeren en hebben de kids een leuke tiktok gemaakt.  
                     27 September 2020 
Nou de dag begon helemaal niet goed. Max was om 05:45 wakker en was zo ontzetten druk en weer knijpen dus ben ik met hem eruit gegaan. Toen kwam mijn man ook naar beneden en toen werd die wel wat rustiger maar was echt heel heftig. Michel is uiteindelijk nog even op de bank in slaap gevallen, en ik nog even uit bed. Rond 10:30 was ik uit bed en Max heeft het tot die tijd best rustig aan gedaan. Toen belde oma en mocht Max bij haar slapen omdat we zo heftige week hebben gehad, echt superlief. Toen ben ik samen met Max naar oma gegaan, en nog even koffie gedronken toen naar huis gegaan, en een beetje bijgekomen. 
 Social Media: 
Instagram: @westbroekkellyvan 
Facebook: Autisme en verstandelijke beperking 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Naar de psycholoog en paniekaanvallen

Ik heb al eerder een bericht geschreven over mijn paniekaanvallen, en word er nu best wel een beetje moe van moet ik heel eerlijk zeggen. He...