Prematuur baby

Hier zal ik mijn verhaal vertellen van mijn eerste zwangerschap en waar ik tegen aan ben gelopen, i.v.m. dat mijn dochter met 34 weken geboren is. Oh wat was ik blij dat ik weer zwanger na een miskraam te hebben gehad, na mijn miskraam hebben we wel even gewacht om weer zwanger te worden. Ik wilde eerst even bijkomen hiervan. Na 3 maanden ging het weer goed met mij en wilde ik graag weer zwanger worden. Na 2 maanden was ik zwanger, kon het niet geloven maar vond het ook eng, bang om weer een miskraam te krijgen. Maar ik ging wel proberen te genieten. Ik heb wel gelijk Moeders voor Moeders gebeld omdat je dan ook andere mensen kan helpen om zwanger te worden Er komt dan iemand bij je thuis en dan word er eerst een zwangerschapstest gedaan om te checken of je echt zwanger bent, en dan ga je de urine verzamelen in speciale emmers er zit wel een naar luchtje in de emmer maar er zit een soort vloeistof in. Dit doe je dan 12 weken dus in het begin van je zwangerschap de krat word ook weer opgehaald.
Website: www.moedersvoormoeders.nl
Omdat ik een miskraam heb gehad was ik wel gelijk medisch en verliepen de controles in het ziekenhuis. Ik vond dat niet erg maar vooral prettig zeker omdat ze je al een beetje kennen. Alle echo's die ik gehad heb waren goed geen complicaties en ook ik voelde me wel ok alleen moe en erg last van maagzuur, maar voor de rest ging het goed. Ik had besloten om 6 weken van tevoren met verlof te gaan want dan kon ik de laatste dingen nog doen en had ook in de planning om met vriendinnen nog even te lunchen want daar zou ik zeker in het begin niet veel tijd voor hebben. 

Op 11 Oktober was ik net met verlof want Felicia was 20 November uitgerekend, maar ik moest naar het toilet en dacht wat een vreemde lucht een zoete geur leek het wel. Ik heb toen wel gelijk de verloskundige gebeld, en die zei in eerste instantie wacht maar tot Maandag en dan zou ze langs komen. Maar ik wilde echt dat er iemand kwam kijken, op aandringen is de verloskundige gekomen, die ging gelijk onderzoek doen en zag dat ik al wat water verloor wat niet de bedoeling is als je 33 weken zwanger ben. Ik merkte wel dat ik vrij rustig was. Maar moest wel gelijk naar het ziekenhuis en dan ga je wel op de automatische piloot. Ik pakte wat spullen en uiteraard ging mijn man Michel ook mee. We kwamen daar en er stond een heel team toen dacht ik wel even omg wat gaat er allemaal gebeuren. Ze ging bloedprikken, bloeddruk en gelijk die banden op mijn buik om de baby in de gate te houden en een echo natuurlijk, met de baby ging het gelukkig goed maar moest wel in het ziekenhuis liggen totdat de baby zou komen. Ik dacht nou dan lig ik hier dalijk 6 weken. Ik kreeg elke dag een echo en onderzoeken en dat was best pittig, maar wel te doen. Ik vond het niet fijn om in het ziekenhuis te liggen.
                    Felicia 10 min oud  
          Felicia in het warmte bedje

Op Maandag 13 Oktober zag alles er goed uit en als dat zo zou blijven zou ik 15 Okt naar huis mogen. Maar op 14 Oktober werd ik wakker en had ik wat buikpijn niet schokkwekkend een soort ongesteldheid pijn, en heb toen wel de hele dag in bed gelegen met een kruik en veel geslapen, kreeg die dag nog wel bezoek maar daar had ik eigenlijk niet zoveel zijn in. Toen mijn man 'savonds geweest was, toen rond 21:00 ging de pijn doorzetten en ik dacht wat is dit. Ik gelijk op de bel gedrukt en die zuster kwam binnen en moest zo overgeven omdat de pijn mij erg overviel, de zuster legden die banden aan en zei dat ze nog geen weeen zag nou ik zei ik heb volgens mij echt wel weeen. Ze kwam kort daarnaar terug en toen werd ik toch naar de verloskamer gebracht. Ik was onlangs dat ik pas 34 weken zwanger was wel gerust moet ik zeggen, ik was niet in de stress. Op de verloskamer zag ik best wat mensen er was ook een arts bij en ook een leerling (Daar werd trouwens wel eerst toestemming voor gevraagd. Michel moest ook snel gebeld worden, want het ging ineens zo snel. Nou na 5 uur om 2:15 is Felicia geboren met een lengte van 40 cm en 1765 gram zo klein maar zo compleet was ze. Helaas mocht ik haar niet vasthouden want er moesten gelijk controles gedaan worden, en ze werd gelijk in de couveuse gelegd. En daar lag ik dan zonder kind pffff dat vond ik niet leuk. Ze kwam terug in de couveuse toen mocht dat hele kleine meisje bewonderen. Daarna is ze naar de couveuse afdeling gebracht, en ze hadden gelijk een mooie foto van haar gemaakt zodat ik die bij me mocht houden. Ik kon echter pas de volgende dag bij haar terecht maar vertrouwde erop dat ze in goede handen was. Die nacht heb ik eigenlijk niet meer geslapen, ik wilde zo graag bij mijn meisje zijn. De volgende ochtend ben ik als trotse moeder gelijk naar haar toegebracht, en mocht ik buidelen. Buidelen is dat je huid op huid ligt met je kind omdat ze eigenlijk nog in de baarmoeder hoort te zitten. Dat voelde zo heerlijk.
                Hier waren we net thuis.

                 Felicia in de couveuse 

             Felicia bij mij trotse mama.


De tijd op de couveuse afdeling Ik mocht naar 1 dag naar huis maar Felicia moest in het ziekenhuis blijven natuurlijk, omdat ze nog niet sterk genoeg was om naar huis te gaan. En dan kom je thuis zonder kind, toen werd het me wel even teveel hoor vond dat zo raar. Maar ging al snel weer over in de andere modus, want wilde ook graag bij mijn meisje zijn maar moest zelf ook herstellen maar daar dacht ik niet echt aan. Ik ging meestal 2x per dag naar het ziekenhuis in de ochtend en dan ging ik buidelen en een flesje geven en op geen gegeven moment gingen ze me ook leren om haar 
                   1 dag na de geboorte
in het badje te doen. Na 2 weken deed ze het zo goed en mocht ze naar de laatste fase en mocht ze naar het warmte bedje, dat is een bedje zodat ze nog wel de warmte van de baarmoeder heeft. Daar heeft ze nog 1 week geleden en na 3 weken mocht ze dan mee naar huis. Oh wat was iedereen blij dat we eindelijk echt konden gaan genieten van het samen zijn. Alleen 1 probleem de officele kraamzorg had ik geen recht meer op, het was mij eerste kind dus was ik erg onzeker. We hebben toen uitgestelde kraamzorg gekregen zodat wij nog wel geholpen werden met wassen en aankleden de kraamverzorgster is 2 dagen gebleven en daarna mochten we het zelf doen. Al haddden we veel hulp van de oma's mijn moeder bleef in die periode vaak slapen en dan deed ze ook af en toen een nachtvoeding zodat wij dan konden blijven liggen. Felicia deed het goed kwam goed en groeide ook goed. 

Rs virus 

 Toen Felicia 2 maanden oud was kreeg ze het ineens benauwd en kon moeilijk drinken. Wij zijn toen met haar naar de huisartsenpost geweest en die scheepte ons eigenlijk best wel af. Ze gaf aan geef zoutoplossing en dan gaat het wel over maar ze had ook koorts, maar wat doe je als beginnende ouder je denkt het zal wel goed zijn. Maar de volgende dag kon Felicis heel moeilijk ademen en dronk ook niets meer. Nou wij hebben geen halve maatregelen genomen maar zijn gelijk naar het ziekenhuis gegaan, en dat was zo zielig een meisje nog zo klein, kreeg gelijk zuurstof toegediend, en toen was ik echt heel erg nerveus we wisten even niet wat ons te wachten stond. Uiteindelijk na een hoop testen kwam er uit dat ze het RS virus had, en heeft ze een week in het ziekenhuis gelegen. Na die tijd is het eigenlijk alleen maar heel goed met haar gegaan. En nu is ze 11 jaar en heeft geen achterstand opgelopen van de vroeggeboorte gelukkig. Het is een vrolijke energieke meid.
                  Felicia nu 11 jaar.
Veel liefs Kelly Social Media: Facebook: Kelly van Westbroek Groep Facebook: Autisme en verstandelijke beperking Instagram: @westbroekkellyvan Email: kelly3044@gmail.com

1 opmerking:

Naar de psycholoog en paniekaanvallen

Ik heb al eerder een bericht geschreven over mijn paniekaanvallen, en word er nu best wel een beetje moe van moet ik heel eerlijk zeggen. He...