Daar gaan we weer

          28 September 2020

En dan is het weer Maandag. Eerst Max naar school gebracht en toen lekker naar de sportschool geweest. Om 15:00 Max van school gehaald daarna oma gehaald en toen moest ik thuis werken van 16:00 tot 20:30, maar dat had ik even anders moeten oplossen, want toen we thuis kwamen was het best druk. Ik was er Felicia en ik moest eigenlijk gelijk beginnen waardoor ik weinig aandacht kon geven aan Max. Dus Max was best druk gelukkig was het met werk niet zo heel druk gelukkig. 

 Serie het A woord

Ook de serie van het A woord weer gekeken. Was weer een goede aflevering je ziet dat het jongetje niet op de goede school zit, en zijn ouders besluiten om thuis les te geven. Maar dat is best moeilijk omdat hij alleen muziek wil luisteren. Op een gegeven moment zet de vader de muziek aan en draait Sam helemaal door en gooit alles in huis om wat die maar om kan gooijen. Dit is voor ons ook weer een herkenbaar punt. 
 Om 19:00 kwam de heer de Rutte weer. Ik was op de een of andere manier best gespannen, want ik dacht wat gaan we nu weer krijgen en dan vooral met de regels. Ik heb zelf wel een bepaalde mening over de regels. Nou neem ik even de Horeca: Een aantal dagen geleden kwamen ze met dat ze om 12 uur de muziek uit moesten zetten en dan om 01:00 dicht. Ik vind dat zelf een hele vreemde regel omdat er na 01:00 geen corona meer zou zijn. Waarom moet je nou een mondkapje op het is niet eens bewezen of het daadwerkelijk effect heeft, weer meer thuiswerken voor mij is dat sowieso erg last i.v.m. Max nou kan ik wel vaak bij mijn schoonouders terecht en is het bedrijf waar ik werk niet zo groot en kan ik daar vaak wel werken, maar waar gaat dit heen. Nou hoor je weer ja het gaat weer opladen, nou de gewone griep is er ook en ze maken de mensen bang. En tuurlijk moet je wel voorzichtig zijn maar ik vind persoonlijk dat het zo opgeblazen word, en dat het ook met de economie te maken heeft, want nu moet de horeca weer vroeger dicht maar wat is het effect ervan dat weet niemand. Zoals je leest ben ik echt corona moe aan het worden.  Plaats in de reactie wat jij van de coronatijd vind. 
                        29 September 2020 
 Vandaag niet veel bijzonders had avonddient bij mijn schoonouders gewerkt en Oma heeft hier op Max gepast. Maar wat ben ik moe de laaste tijd een kort lontje weet niet wat het is. Maar was in ieder geval blij dat het 24.00 was lekker naar huis gegaan en naar mijn bed. 

  30 September 2020

Vandaag weer het een en ander gedaan. Eerst in de ochtend Max naar school gebracht en gelijk naar huis de ouderbegeleiding kwam en hebben weer veel gesproken. Hieronder weer een apart stukje daarvan.

  Ouderbegeleiding Ze zag aan mij dat ik best vermoeid was normaal ben ik altijd wel vrolijk maar nu even niet zo. We hebben echt een zware week gehad met Max ook wel goede momenten maar die buien ik trek het gewoon af en toe even niet zo goed. We hebben daar uitgebreid met de ouderbegeleiding over gesproken we hadden ook een filmpje opgenomen zodat ze die kon zien en ook beoordelen. We hadden een filmpje opgenomen in de ochtend. Max komt altijd als die wakker is bij ons en dan proberen meestal dat hij nog een filmpje gaat kijken, maar dat lukt niet altijd en dan gaat Max op negatieve manier aandacht vragen, waardoor de ochtenden niet goed beginnen, en ze zei ook dat het te lang duurt voordat ik boos word ik vind dat best moeilijk. Maar ik moet ook op mijn strepen staan. Michel is daar strenger in en dan wil ik daar ook nog weleens boos worden als Michel het dan anders aanpakt en dat weet Max natuurlijk. Hieronder heb ik weer een aantal punten die de ouderbegeleiding opgeschreven heeft.


 - Dat ik meer open moet zijn
. - Een ochtendshift dus zodra Max wakker is dat toch gelijk iemand van ons eruit gaat zodat Max dan wat rustiger is
. - Bewust zijn van de informatie die wij Max geven over bepaalde dingen. 
- Gesprek met school dit heeft inmiddels ook plaats gevonden 

  Gesprek school 
 Vandaag een gesprek met school gehad wel telefonisch maar ja het is even niet anders. Om 14.00 belde de school op en wilde vooral bespreken dat hij thuis met zijn buien heel heftig kan zijn, en of er misschien iets op school was. Ze zien aan Max dat het een hele blije jongen is en dat die het naar zijn zin heeft, en dat die speelt met de jongens en ook graag voetbalt. Alleen Max wil overal de eerste in zijn waardoor hij soms het zijn werk afrafelt. Ook met zwemmen als het dan niet lukt dat hij zich als eerste heeft omgekleed dat ziet de juf dat die dan gefrusteerd raakt, maar dat laat die op school niet zo merken. Ook zijn er sinds dit jaar 6 nieuwe kindjes in de klas gekomen en dat is voor Max ook een hele grote verandering. De juf heeft de namen opgeschreven van de nieuwe kindjes en die namen oefent die nu ook thuis, en soms zegt die wat over de kindjes. Het was fijn om even met de juf in gesprek te gaan. Ze gaat Max nu ook wat meer observeren. In de middag hebben we een lekkere kwarktaart gemaakt. 

Nog even boodschappen gedaan. Normaal gaat Max op Woensdag atletiek doen. Maar vandaag even niet de regels zijn ook weer aangescherpt en we moeten de kinderen daar af zetten en dan moet die zelf naar de baan, maar wil Max daar eerst op voorbereiden. Dus lekker een rustige avond gehad met Max ging het ook wel goed.
                        1 Oktober 2020 
 Zo en dan is de maand September ook weer voorbij. Vandaag een vroege dienst gehad van 07:00 tot 15:30 Voor de rest weinig uit werk lekker naar huis en een beetje getekend. 
 
  2 Oktober 2020 
Vandaag een avonddienst van 15:30 tot 24:00. Eerst even naar de sportschool geweest in de ochtend. Thuis opgeruimd. Heb alleen de laatste dagen erg last van mijn hyperventilatie. Ik zat op werk eigenlijk niets aan de hand, en ineens kreeg ik het weer en word daar de laatste tijd best moe van, moest happen naar adem normaal zeg ik het niet op werk maar had best wel last, dus ben ik even naar de auto gegaan om bij te komen. Toen ik thuis kwam gelijk naar mijn bed gegaan. Ik moet daar altijd erg van bijkomen. 
 
  3 Oktober 2020
Nou een regenachtige dag maar wel lekker het hele weekend vrij. In de ochtend lekker relaxed gedaan, Max was ook rustig. Heel even naar Naaldwijk gegaan Felicia wilde nog iets kopen en Max heeft een mooi vliegtuig gekregen van Brandweerman Sam. En weer we gingen met de auto naar Naaldwijk en kreeg weer hyper pffff. Een vriendin was mee dus die is even naar de winkel met haar gelopen, ik maak me ook veel te druk de laatste tijd. Daarna lekker naar huis gegaan en heb ik met Max memory gespeeld en hij heeft woordjes geschreven zo goed. Lekker makkelijk gegeten en in de avond heb ik de serie Dear John afgekeken. 
  4 Oktober 2020 Vandaag een leuke een vriendin van mij haar dochter is vandaag 9 jaar geworden, en we zijn naar Westbroekpark geweest en gingen de kinderen eerst een pizza maken en daarna bowlen en het was echt gezellig. Max heeft het ook heel goed gedaan, hij kan best goed bowlen moet ik zeggen, en Felicia heeft zelfs nog een strike gegooid, na het bowlen mochten ze de pizza opeten maar Max wilde liever patatjes dus heb ik zijn pizza ogegeten. Ze konden nog even spelen daar. Rond 16.00 zijn we naar huis gegaan en hebben we soep met stokbrood gegeten. Max zijn vriendje Dex heeft nog even gespeeld. Max ging rond 19:30 slapen. Ik heb nog even miljoenemjacht gekeken en ben om 22:00 gaan slapen. Dit was het weer. Volg me ook op 
Veel liefs

Kelly 
Instragram: westbroekkellyvan Facebook: Autisme en verstandelijke beperking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Naar de psycholoog en paniekaanvallen

Ik heb al eerder een bericht geschreven over mijn paniekaanvallen, en word er nu best wel een beetje moe van moet ik heel eerlijk zeggen. He...